Júl. 30. Magamról

A mai nap vásárlással telt, mire hazaértem le is szakadt a lábam. Mindenkinek érdemes benéznie a New Yorkerbe, mert nagy nyári akciók vannak és ha cipő kell akkor a Deicham is akciózik.

És ha megéheztél már egy kicsit a vásárlásban akkor dobj be egy sajtburger menüt, egész jó áron van...

Ugye azt mondanom sem kell, hogy fürdőruhát akartam venni, és mindent kaptam, csak azt nem, de tényleg: papucsot, felsőt, legginget.....

Szóval fáradt vagyok, megyek és pihenek kicsit.

Hy all

Júl. 30. A nap idézete

„Tétlen kéznek ördög a munkaadója.”


Júl. 30. A hét tanácsa

Ha valakinek igazán fontos vagy akkor tud rád időt szakítani, ha nem akkor annyi kifogást tud találni amennyit csak akar.

Júl. 30. Egy kis tudomány

A Földre hozza a Marsot a NASA

Felfújható sátor a sarkvidéken, víz alatti ház búvároknak, szkafanderben vezetett sivatagi terepjáró, vulkáni törmeléket kotró robotok a Hawaii-szigeteken - szokatlan helyszíneken extrém munkát végeznek a NASA szakemberei és robotjai. Mindezek az úgynevezett analógia kutatások részét képezik: bolygónkon készülnek fel más égitesteken végzendő munkára.

Az analóg vagy analógia kutatások célja, hogy földi vizsgálatok és tesztek révén jussunk közelebb más égitestek megismeréséhez. A témakörben végzett munkákat két részre oszthatjuk aszerint, hogy a természetben zajló jelenségeket vizsgálják (például kémiai átalakulásokat elemeznek az örökké fagyott permafroszt rétegekben), vagy technológiai fejlesztés a cél (például olyan fúróberendezés, amely ebből a permafrosztból tud úgy mintát venni, hogy kevéssé alakítja át annak anyagát). Ezen kutatások többsége úgynevezett Mars analóg vizsgálat, amelynek keretében bolygónkon olyan helyszíneket, illetve alakzatokat és jelenségeket vizsgálnak, amelyek megértése a Mars megismeréséhez is közelebb visz.

A bolygó pontos szimulálására, az ott zajló folyamatok teljes körű megismerésére ugyanakkor itt nincs lehetőség. A Földön nincsen marsfelszíni gravitáció vagy ritka szén-dioxid-légkör, azonban ez alig befolyásolja például a speciális robotok működését, a megfigyelő műszerek vagy a szkafanderben üzemeltethető fúrógép tervezését. Ésszerű megkötésekkel és korlátozásokkal egy-egy kiválasztott paraméter jól vizsgálható - és segítségével következtetni lehet arra, miként történne mindez a Marson.

Júl. 30. A nap híre

Megdöbbentő számok: megéri munkanélkülinek lenni Nagy-Britanniában
Jobban megéri ma Nagy-Britanniában munkanélkülinek lenni, mint alacsony bérért dolgozni – írja a The Guardian. A jóléti rendszer a munka- és nyugdíjügyi miniszter szerint már az összeomlás szélén áll – sürgős reformra van szükség.

Ötmillió ember kap rendszeresen munkanélküli segélyt – közülük 1,4 milliónak 9 éve vagy régebben nem volt munkája. Hatból egy gyermek olyan háztartásban nő fel, ahol valaki nem dolgozik – ez európai szinten az egyik legmagasabb arány.

Duncan Smith szerint a „megdöbbentő” számokat némileg magyarázza, hogy a kevésbé tehetősek számára nem mindig vonzó a munka. Nem azért, mert lusták, magyarázza a miniszter, hanem mert a fizetési skála alsó részén állást elfogadni gyakran valódi veszélyt jelent. „Ha az ember csak heti néhány órát tud dolgozni, meg kell gondolnia, érdemes-e – fogalmazott Duncan Smith. – Minden megkeresett tíz fonton 8-9-et elbukik, hiszen a munkával jön a támogatás megvonása. Tegyék fel maguknak a kérdést, maguk dolgoznának így?”. A miniszter szerint az „intézményesített tétlenség” hatására kialakultak a munkanélküliség „bástyái”.

A jóléti költségek lassan kezelhetetlenné válnak, a tizenhárom évvel ezelőtti 63 milliárd fontos tétel mára megkettőződött. Duncan Smith arról is beszélt, amikor elfoglalta miniszteri pozícióját, beosztottai elsőként a sürgős reform szükségességére hívták fel a figyelmét, mert a rendszer már „az összeomlás szélén áll”. „Meg kell törnünk a függőség körét, hogy a munka –akármennyit fizet is – megérje” – fogalmazott a miniszter. Duncan Smith szerint egyszerűsítésre van szükség – egyik munkatársa, képzett minisztériumi szakember nemrégiben majdnem egy órát töltött el csak azzal, hogy megállapítsa, megéri-e munkába állnia a segítségét kérő egyedülálló szülőnek. „Egyszerű, mindenre kiterjedő, közérthető rendszerre van szükség” – nyilatkozta. Duncan Smith szerint a Gordon Brown miniszterelnöksége alatt bevezetett adójóváírási szabályok felelősek a leginkább a kialakult helyzetért, ezt megváltoztatni pedig nehéz lesz, de elkerülhetetlen.

A Munkáspárt azonban úgy gondolja, a konzervatív munkaügyi reform valójában újabb megszorítás, csak másként csomagolva. „Az előző kormányzat munkapárti jóléti intézkedései több ezer családnak segítettek – nyilatkozta Yvette Cooper, az árnyék-munkaügyi miniszter. – Mi úgy véljük, érdemes lenne tovább haladni ezen az úton, de a jelenlegi költségvetés sajnos nem erre mutat. A reform vagy milliárdokba kerül majd, vagy a leginkább rászorulókat fogja sújtani – Duncan Smith-nek be kell vallania, melyikről van szó”.

Júl. 30. A nap képe

Na ezt én is kipróbálnám...

Júl. 29. Magamról

Nem tudom, hogy bárki hogy tud egyáltalán felébredni délután 2 előtt, de nekem nem megy. Mindig mondom, hogy majd holnap felkelek, de olyan jó aludni, hogy visszaalszok. Már nem bírom komolyan, ne kerüljetek ilyen helyzetbe, mert nagyon rossz. Egy ördögi kör az egész. Jó nem panaszkodom tovább.....

Rendben, ma nem is fogok sims3-zni sem hanem megyek és olvasok valami. Csak megjavulok pár perc alatt is. Ti is tegyétek ezt....

Júl. 29. Napi vidámság

Szóval óvatosan a sörrel...

Júl. 29. A nap idézete

„Ha elég türelmes és rugalmas az ember, mindenkivel meg lehet állapodni.”

(Na igen, csak, hogy a végére a sok áldozat megéri-e a megállapodást.)

Júl. 29. A nap tanácsa

Már minden tele van túristákkal a forma1 miatt, kiváló alkalom a nyelvgyakorlásra és még a külföldieknek is segíthetsz......

Egy blog tőlem nektek, hogy megoszthassam mindazt ami szerintem fontos az életben.