Enchiladas

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 60 dkg csirkehús

  • 20 dkg hagyma

  • 6 dkg sütőmargarin

  • 6 dkg liszt

  • 8 dl víz

  • 3 db csirkeleveskocka

  • 2,5 dl tejföl

  • 40 dkg reszelt sajt

  • 15 dkg hegyes erőspaprika

  • 1/2 kávéskanál chilipor

  • 10 db vastag sós palacsinta

Elkészítés:

A csirkét bőr nélkül felkockázva megfőzöm. A hagymát, paprikát apróra várom. A hagymát megdinsztelem, hozzáadom a lisztet, vizet, leveskockát, és besűrűsödésig főzöm, majd levéve a tűzről belekeverem a tejfölt. Egy másik edényben összekeverek ebből a mártásból kb. 2,5 dl- t 15 dkg reszelt sajttal, az apróra vágott paprikával, a chilivel és a csirkével. Ezzel a töltelékkel megkenem a palacsintákat és feltekerem. Szorosan egymás mellé teszem egy tűzálló tálba, és a maradék mártást ráöntöm, majd a maradék sajttal megszórom. Közepes hőfokon addig sütöm, míg felhólyagosodik.

Megjegyzés:

Én sós palacsintával készítem, de az eredeti mexikói recept tortillát használ, így is nagyon ízlik mindenkinek.