Kínaiak döntötték meg a kaposvári Guinnes rekordot

Egy évig voltunk csúcstartók.Több mint ezer kínai megdöntötte a csoportos dekázás egy éve Kaposváron felállított Guinness-világrekordját a hétvégén - jelentette a kínai média vasárnap.

Az északkelet-kínai Jancsi (Yanji) településen összesen 1062-en gyűltek össze, hogy kísérletet tegyenek a 2009-ben felállított világcsúcs megdöntésére. A megszakítás nélkül tíz másodpercig tartó együttes zsonglőrködés lezárultával az esemény hivatalos felügyeletével megbízott Vu Hsziao-hong (Wu Xiaohong) deklarálta az új rekord megszületését.

A csúcsdöntés legfiatalabb résztvevője a 14 éves Szong Ce-hszin (Song Zixin) volt, akinek saját dekázási csúcsa 303, míg a legidősebb a 70 éves Csao Cseng-fang (Zhao Chenfang) volt, aki nyugdíjazása óta, közel húsz éve futballozik kedvtelésből.

2009-ben a kaposvári nemzetközi ifjúsági futballfesztivál résztvevői, szám szerint 792-en a város Rákóczi-stadionjában döntötték meg az azt megelőzően 2007-ben Bécsben 627 résztvevővel felállított rekordot, amelyet akkor a Jogo Bonito Europa LLC nevén jegyeztek be.