Védtelen emberekre támadnak a vérszívók

Vérszopó denevérek harapása ölt meg öt gyermeket

Peru északi amazonasi dzsungelében legalább öt bennszülött gyermek vesztette életét, miután veszett vérszopó denevérek harapták meg őket

Az öt és tíz év közötti áldozatok a Lima-Ecuador határtól 1000 kilométerre északra fekvő Condorcanqui tartományban élő Awajun és a Wampis törzsekhez tartoztak. Fernando Borjas orvos szerint a veszettségjárvány már hónapok óta dúl a területen. Az egészségügyi szervek oltóanyaggal felszerelt szakembereket küldtek a távoli őserdei falvakba, de a 15 órás folyami utazást követően általában későn érkeztek a helyszínre.

"Nem tudjuk megfékezni az áldozatok számának emelkedését, mert az óriási távolságok miatt sajnos nem tudjuk elég gyorsan eljuttatni hozzájuk az oltóanyagot" - nyilatkozta Borjas.

Borjas elmondta, hogy a két közösség összesen 3500 vérszopó denevér harapásról számolt be. "Ezek a denevérek éjszaka táplálkoznak, és mivel nem találnak nagyméretű állatokat, védtelen emberekre támadnak" - számolt be a szakember. A térségben idén eddig legalább 20 felnőtt és gyerek halt meg a veszett denevérek harapása következtében.

Nah igen a vámpír mánia már messzi földeket is meghódítottt